Tilbakeblikk på påskefeiringen

Kategori: Hva skjer 0

Så er påsken over for denne gang, og hverdagen venter. Det har vært en veldig fin påskefeiring sammen med Metodistkirken. Vi har fått følge Jesus og påskedramaet gjennom skjærtorsdag, langfredag og 1. påskedag.

Skjærtorsdags gudstjeneste er nattverden og hendelsene i Getsemane-hagen i fokus. Jesus gir av seg selv til disiplene, men senere på kvelden blir han sviktet og fanget.

Langfredag var kirken mørk og upyntet. Dette er dagen da Jesus dør på korset, og vi følger historien om korsfestelsen. Fremme i kirken henger en Jesus-figur på et stort kors. Korset og andre gjenstander som nagler og tornekrone hjelper oss å minnes hva Jesus led og hva Han ga.

Til gudstjenesten 1. påskedag er kirken pyntet med gule blomster og lys, en sterk kontrast til langfredagen. Jesus er ikke lenger på korset – det er nå dekket med eviggrønn eføy. Jesus har stått opp, Han lever! En fullsatt kirke feirer oppstandelsen og livet med sang og glede. Alle får med seg gule liljer hjem, en påminnelse om oppstandelsen og det evige livet.

nettsiden til Metodistkirken ligger det flere bilder fra feiringen!

Takk til alle som bidro til denne påskefeiringa, og tusen takk, Jesus, for det du gjorde!