Konsert: Dass og Dylan – musikalske berøringspunkter

Kategori: Hva skjer, Musikk 0

Den 8. februar 2018 samler vi sangere og musikere fra det lokale kulturlivet i Horten til en unik konsert i Arken. Vi har invitert artister fra byens musikkmiljø til å framføre deres egne versjoner av sanger og viser fra den åndelige musikksjangeren. Fra Peter Dass til Bob Dylan.

Vi har kalt konserten “DASS OG DYLAN”. For å vise et spekter. Med undertittelen “musikalske berøringspunkter”.
En av musikkens kjennetegn er dens spesielle evne til å berøre. Og det er hva vi ønsker med dette arrangementet. Det er hva disse artistene er gode på!

Den åndelige musikksjangeren har stor bredde. Og den spiller en betydelig rolle i rotsystemet til all moderne musikk. Fra afroamerikansk “spirituals” til gospel, jazz, blues og populærmusikk. I alle sjangere og stilarter.

Konserten i Arken vil hente fram noen høydepunkter fra dette repertoaret. Til glede, trøst og samhold, på tvers av tro og livssyn. I det samspill mellom musikere og publikum som skaper den unike stemningen som bare musikken er i stand til.

Den åndelige musikken og sangene har ofte en betydelig plass i kulissene hos svært mange musikere gjennom tidene. Idéen med konserten er å ta et utvalg sanger fra denne allsidige sjangeren fram fra kulissene, gjennom personlige tolkninger av musikere og sangere fra byen vår.

Det som kjennetegner den åndelige sangskatten er at den treffer bredt, og borer dypt. Og den gir oss utallige berøringspunkter gjennom levd liv.

Kjennetegn er særtrekk som er egnet til å identifisere en person, en ting, et begrep eller annet.
Et kjennetegn på vår egen by er mistelteinen. Derfor har vi den med på plakaten. Kanskje ikke for å invitere til et musikalsk kyss under konserten. Men noe lignende. En musikalsk berøring. For alle som kjenner sine blå toner.

Velkommen til konsert torsdag 8, februar kl. 19.00. Billettprisen er 100 kr. Og overskuddet går til Blå Kors i Horten.