Ved Jesu føter

Last ned filen

Jeg har spilt sammen med Asgeir og Karl-Asbjørn på gudstjenester og samlinger i rundt 35 år, det vil si mesteparten av de årene som har gått siden vi flyttet til Horten i 1983. En rød tråd i det som Svein har delt med oss gjennom alle disse årene, er at vårt kall fra Gud er å ha fellesskap med Jesus: «Gud er trofast, han som har kalt dere til fellesskap med sin Sønn, Jesus Kristus, vår Herre» (1. Korinter ‭1,9‬ ‭N11BM)‬‬. Da passer det bra at vi har spilt inn en forsiktig improvisasjon over Ole Martin Johnsbråtens melodi til Matias Orheims tekst “Ved Jesu føter”. Vi fikk lyst lyst til å gjøre en instrumentalversjon av denne fine, vare melodien i forbindelse med at deler av teksten ble sitert, og sangen ble sunget på en gudstjeneste for noen måneder siden.

Matias Orheims tekst betoner den personlige relasjonen til Jesus. Bibelen er imidlertid klar på at fellesskapet med Jesus også finnes i fellesskapet med hverandre: «For hvor to eller tre er samlet i mitt navn, der er jeg midt iblant dem», sier Jesus i Matteus‬ ‭18,20‬ (N11BM‬‬). Da tror vi at det å spille sammen slik vi har gjort og gjør, også er en del av å ha fellesskap med Jesus.

-Øyvind

Til Piano og Refleksjoner


Komponist: Variasjon over melodi av Ole Martin Johnsbråten
Musikk: Asgeir Innerdal: el. bass, Karl-Asbjørn Lille: akustisk gitar, Øyvind Sundberg: Flygel, mini orgel
Arr.: Musikerne
Opptak: Lydfella studio, Artilleriverkstedet i Horten
Tekniker, miks og gode råd underveis: Håkon Ellingsen
Illustrasjon: Rolf Jansson

 

Ved Jesu føter
(Tekst: Matias Orheim, 1908)

Ved Jesu føter ei stille stund
Når orda kjem frå hans eigen munn
Når eg med Jesus åleine er
då er det hugnad å leva her

Kvar fins ein fagrare stad på jord
Kvar høyrest visare sanningsord
Når eg med Jesus åleine er
då ynskjer eg ikkje meire her

Her må det tunge og vonde fly
Her vert eg alltid i striden ny
Når eg med Jesus åleine er
den største løyndom får løysing her

Så lat då koma kva koma vil
Eg veit den stad eg skal springa til
Der eg og Jesus åleine er
Kven kan då standa imot oss her

Og snart så kjem ho den stundi kjær
då eg skal sjå honom slik han er
Då eg med Jesus i himlen er
og talar saman som aldri her