It might as well be spring

Jeg ble oppmerksom på denne lille perlen av en melodi når jeg lyttet til albumet “Last dance”, spilt inn av den eminente duoen Keith Jarret på flygel og Charlie Haden på bass. Albumet ble gitt ut i juni 2014, bare en måned før Charlie Haden døde, og inneholder innspillinger fra 2007, som ble tatt opp i Keith Jarrets hjemmestudio. Innspillingene var et møte mellom de to gamle vennene, og det var mer enn tredve år siden de sist hadde spilt sammen. Resultatet ble to album. “Jasmine” ble utgitt i 2010, og “Last dance” kom som nevnt fire år seinere. Jeg er ganske sikker på at begge albumene, med sin enkelhet og utrykksfullhet, vil gå inn i musikkhistorien som to ikoniske avtrykk etter de to legendariske musikerne.

Det kan være nærliggende å sørge over tapt liv – at livet har “gått fra meg” eller gått for fort, at jeg i mange år ikke turte leve livet slik jeg ønsket. Men det viktige er om jeg er fornøyd med livet slik det er i dag, og minne meg selv om at jeg aldri ville vært der jeg er i dag hvis fortiden var annerledes – da ville omstendighetene ført meg et annet sted.

Livet i dag er et fullverdig liv uavhengig om årene jeg har igjen er få eller mange. Slik er det med himmelriket og Guds godhet, sier Jesus: De som var leid inn ved den ellevte time og som hadde arbeidet bare én time, fikk samme lønn som de som hadde arbeidet fra morgenen av (Matt. 20,1-16).

Øyvind


Illustrasjon: Rolf Jansson
Sangen “It might as well be spring” ble skrevet i fredsåret 1945 av Richard Rodgers (melodi) og Oscar Hammerstein II (tekst).
Tekstrefleksjon: Øyvind Sundberg
Piano (vårt 80 talls August Förster i stua), kontrabass sample på el-piano og mini orgel: Øyvind Sundberg