Barneleder i blomst

Kategori: Barnekirke, Hva skjer 0

Det er sent i september og høstkulden har sneket seg innenfor husveggene. Men ikke hos Nora. Her kommer jeg inn til en varm stue og blir møtt med lukten av nybakt brød. Det er imponerende ryddig til å være et hjem som huser en familie på fire. Nora har lesedag i dag og har tatt seg tid til å bli intervjuet i anledning av at barnekirken i Arken fyller ett år i disse dager!

 

La oss bli litt bedre kjent med Nora:

Navn: Nora Synnøve Dyrhol

Alder: 30 år

Familie: Gift med Asle, 2 jenter på 1 1/2 og 5 år.

Utdannelse: Lærer og for tiden naturfagsstudent

Favorittpålegg: Kjøttpålegg med tomat

Bibelvers: Salme 4,8 og Joh 1,16 (for tiden)

Forbilde: Mamma og mannen min, Asle

Hvem ville du hatt en kaffeavtale med? Skulle gjerne tatt en tekopp med Kong Harald eller hele kongefamilien, og Jesus da

Drømmeferien: En kombinasjon av husmorferie og familieferie der alle behov er dekt!

Hobbyer: Strikking, brødbaking, hage og aerobic

Aktuell: Leder for menighetens arbeid med barnekirke som i disse dager har ett års jubileum

 

Hvordan kom arbeidet med barnekirken i gang?

Jeg har hatt et ønske om å gi egne og andres barn trosopplæring og at barna skal kunne få oppleve det samme gudsnærværet som jeg opplever når jeg er på gudstjeneste. Jeg ønsker å gi barna det beste vi har. Jesus og troen er ikke bare forbeholdt de voksne. For et drøyt år siden var jeg med på en LED samling (LED er årlige samlinger for ledere på ulike nivåer i pinsebevegelsen) i Holmestrand der fokuset var barne- og ungdomsarbeid. Det var veldig konkret om hvordan dette kunne se ut i en menighet. Det var da ideen om å starte noe i egen menighet oppstod.

 

Hvordan har det første året med barnekirke vært?

Det har vært intenst og utfordrende personlig. Litt skummelt, en del tanker og mye følelser. Men jeg har hele tiden hatt et driv innenfra og barnekirken har allerede utviklet seg mye siden oppstarten for et år siden. Vi er opptatte av at barna skal få høre om Jesus på sine premisser og det er vår jobb som voksne å tilrettelegge for dette. Vi har valgt ikke å kalle det søndagsskole. For meg har søndagsskole positive assosiasjoner, men ønsket er at barnekirken skal romme mer enn en søndagsskole. Barnekirke er noe litt annet, noe nytt, en slags utvidelse der hele menigheten er deltagende. Vi prøver stadig å finne nye måter å formidle på hvor vi sammen opplever og erfarer budskapet. Det skal være gøy, avslappende og ikke noe press på å delta på alt dersom man ikke ønsker det.

Det er så mange fine barn vi får bli kjent med!

 

Hvordan ser en typisk søndag ut når det er barnekirke?

Vi har foreløpig barnekirke en søndag i måneden, som oftest siste søndag i måneden. Her er det mye sang og musikk. Alle kan være med å synge, danse, gjøre bevegelser eller spille instrumenter. Vi formidler gjerne en historie fra bibelen eller et tema, har ulike stasjoner knyttet til dette. Her kan barna være kreative, aktive, lage ting, gjøre ting på ulike måter. Etterpå er det sosialt samvær oppe i kafeteria med enkel servering.

 

Hvilke drømmer har du for barnekirken videre?

At flere skal få glede av å være med på barnekirke. At den kan bety enda mer for byen vår og familier som ønsker å høre om Jesus. Å komme til barnekirken krever ingen forkunnskaper. Vi prøver på ulike måter å vise hvem Jesus er, hans omsorg og kjærlighet for oss er alltid i fokus. Barnekirken er ikke en eksklusiv klubb for menighetens medlemmer. Her er det rom for alle. Vi jobber også med å finne gode løsninger for å ivareta et stort aldersspenn. Vi vil at det skal fenge de eldste og klare å holde oppmerksomheten til de yngste. Derfor vektlegger vi variasjon.


Hva er det beste med barnekirken?

BARNA! Det er så mange fine barn vi får bli kjent med! Vi tenker at barnekirken er et sted der barna får noe som de ikke får andre steder. Vi har også mange engasjerte voksne i kirken som bidrar med ideer og byr på seg selv sammen med barna. Dette er med å fenge og berike.

 

Hva har barnekirken betydd for deg personlig?

Opplever det meningsfylt og verdifullt. Utfordrer meg til å gå utenfor komfortsonen. Det har skjedd noe med meg det siste året. En personlig vekst, jeg har blitt litt tøffere. Kanskje det kalles blomstring? Men det er det nok lettere å se for de rundt meg!

 

Appell til slutt?

Ikke vær redd for å besøke barnekirken! Du blir tatt godt i mot. Det er uhøytidelig og avslappet stemning. Du kan delta eller sitte og lytte etter som man ønsker selv. Barnekirken vil bli annonsert via nettsidene våre og facebooksiden vår. Hjertelig velkommen!

Intervjuet er ferdig. Jeg må haste videre til neste avtale. På vei ut gir Nora meg et nystekt brød. Dette er typisk Nora, generøs på alle måter. Vi er stolte av å ha en så flott leder for barnekirken i Arken.


Tekst: Kristin Jakobsen
Foto: Kristin Jakobsen, Svein Ravndal Thorkildsen