Piano poem: Ved Min Ånd

Melodien og den tilhørende teksten til dette piano poemet ble skrevet tidlig på nittitallet. Musikk, tekst og Rolf Janssons illustrasjon, skal få lov å tale for seg. Med toner fra et flygel som kanskje kan trenge en liten justering i stemmingen i det varme været med økende luftfuktighet, ønskes god sommer til alle!

Øyvind

 

Tiden er kommet for å så
plogen legges bort
I jorden finnes ennå strå
men arbeidet er gjort
Og se – en plante spirer fram
den vokser til – den gror
Mens regnet gir vann
festner roten i jord
Blomsten foldes ut mot Ham

Ved Min Ånd
Ved Min Ånd
Som fram fra mørk og karrig jord
Ved Min Ånd!
Mens planten vokser til og gror
og roten festner, hør Mitt ord:
Ved Min Ånd skal det skje slik du tror

En tid for sommer – en tid for høst
En tid for liv og for død
Lær å skille ut Min røst
La Meg gi deg av Mitt brød
Se vinden blåser dit den vil
Bak fryktens slør finnes liv
Søk tett inntil Meg
Jeg verner deg
Selv det brukne siv
vet at Jeg er til


Tekst og musikk: Øyvind Sundberg
Illustrasjon: Rolf Jansson