Velkommen til påskefeiring!

Kategori: Hva skjer, Musikk 0

Påsken nærmer seg, og vi ser frem til å minnes Jesu lidelse og død, og ikke minst feire oppstandelsen og livet!

Som i fjor vil vi feire påsken sammen med Metodistkirken. Gjennom ulike gudstjenester i Metodistkirken skjærtorsdag, langfredag og 1. påskedag følger vi påskehistorien:

  • Skjærtorsdag 14. april 18:00: Påsken i sang, musikk og bibeltekster! Sangere og musikere fra Arken fremfører Påskepreludiet, les mer om dette nedenfor. Det blir også nattverd.
  • Langfredag 15. april 11:00: Pasjonsgudstjeneste med korsvandring.
  • 1. påskedag, søndag 17. april: Påskemorgen på byens tak – vi samles på Bassenglokket kl 09:00. Deretter er det påskefrokost i Metodistkirken kl 09:45 og så høytidsgudstjeneste kl 11:00. Vi feirer oppstandelsen, og hele kirken stråler i blomster- og fargeprakt!

Påskens hendelse er det mest dramatiske som har skjedd i menneskehetens historie, og den rommer alt! Her er det hyllest fra folkemengden, intimt samvær med de nærmeste, bønnekamp, dødsangst, forræderi, forkastelse av samme folkemengde som ga hyllest, dypt mørke, død og til slutt oppstandelse med en ubeskrivelig og ufattelig seier og glede.

Jesus sa mange ganger under sitt virke at hans tid ennå ikke var kommet. Derfor ba han ofte mennesker han hjalp, som opplevde helbredelse og under om å ikke fortelle dette til noen. Jesus var aldri ute etter folkets hyllest, men denne påsken i Jerusalem visste han at tiden var inne. Han visste hva som ventet, og da han satte seg på eselet Palmesøndag og mottok hyllesten, var det et uttrykk for at nå lot han det skje som han var kommet for.

I Påskepreludiet ønsker vi å uttrykke påskens drama gjennom å benytte noen av Bibelens tekster og flette dem sammen med sanger og musikk innenfor ulike stilarter.

Velkommen!


Tekst: Øyvind Sundberg/Morgan Jakobsen
Ill: Rolf Jansson